Home
Coaching
personal coaching
Interessante links
Nieuws
Contact
Algemene Voorwaarden
Sitemap
Route

 

26-09-2008

Beste manager is androgyn

AMSTERDAM/WAGENINGEN - De beste manager heeft zowel mannelijke als vrouwelijke kanten. Authenticiteit en altruïsme zijn de belangrijkste waarden voor modern en goed leiderschap.

Dat blijkt uit een onderzoek, dat de Wageningse socioloog Iteke Weeda heeft uitgevoerd voor het Nederlands Instituut voor Managers (NIVE). Weeda onderzocht de ervaringen van tweehonderd managers en ondervroeg twaalf topmensen in die sector, onder wie Pieter Winsemius, Jacques Wallage en Annemarie Vreugdenhil.

Gebleken is dat het belang van controle houden en macht hebben afneemt, terwijl empathie en vertrouwen belangrijker worden, aldus de Wageningse socioloog.

Managers schatten betrokkenheid en emotionele intelligentie van hun medewerkers vrij laag in, terwijl ze het wel belangrijke eigenschappen noemen. Op dat gebied is volgens Weeda nog veel te verbeteren, maar leidinggevenden zouden minder ongeduldig moeten zijn, stelt zij. Ook intuïtie vinden zij belangrijk voor het werk, maar in de praktijk is daar nauwelijks aandacht voor op de werkplek.

Volgens Weeda is de manager van de toekomst een androgyn persoon met een dosis humor en zelfvertrouwen, die zowel op zakelijk als op emotioneel gebied intelligent is. Weeda heeft over haar onderzoek en conclusies een boek geschreven, dat op 15 oktober in Scheveningen wordt gepresenteerd aan Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER).
 

Bron: ANP

 

 

3Facet Coaching
info@3facetcoaching.nl